رله چیست؟

رله را می توان همان کلید هوشمند دانست که علاوه بر داشتن ساختار اصلی یک کلید ویژگی های دیگری را نیز در خود دارد. استفاده از رله این امکان را به ما می دهدکه بتوانیم دو بخش مجزاییک سیستم را که دارای دو منبع ولتاژ مختلف هستند، از هم جدا کنیم. به عنوان مثال با این قطعه میتوانیم یک موتور الکتریکی ۲۲۰ ولت را به وسیله میکرو کنترلر که دارای ولتاژ ۵ ولت است بدون هرگونه اتصال فیزیکی بین آنها راه اندازی کنیم.

مدت زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۱/۰۸

رله چیست

مقدمه

تقریبا همه پمپ‌های آبی که در آپارتمان‌ها و مجتمع‌ها به وفور یافت می‌شوند، چراغ‌های راهنمایی سر تقاطع‌ها، لامپ‌های اتوماتیک در پارکینگ‌ها، تایمر‌های چراغ‌های راهرو‌ها ، دزدگیر‌ها و تجیهزات حفاظتی‌، سیستم استارت و برق داخلی خودرو ها، چراغ‌های تبلیغاتی نئون و چشمک زن، تابلو‌های حفاظتی برق، برخی از فیوز‌های الکترونیکی، لوازم خانگی نظیر یخچال، ماشین لباس شویی، ظرف شویی، سیستم‌های شوفاژ و پکیج و … همه از این قطعه استفاده می کنند.
تا به حال در ساختن ده‌ها پروژه مختلف از جمله مدار نشانگر و عرفی شده‌اند که همگی در طراحی خود از این قطعه بهره برده‌اند.

کاربرد رله

رله طیف زیادی از کاربردها را شامل می گردد که در این قسمت به صورت کلی تنها به آنها اشاره می کنیم:
۱٫ حفاظت (این مورد بیشتر در رله های قدرت و حفاظتی مطرح می گردد)
۲٫ کنترل کننده ای موثر
۳٫ استفاده به عنوان کنترلر خاص (درایو موتور و…)

انواع رله

انواع رله شامل رله های زیر میشود:
• رله دیفرانسیل
• رله حرارتی
• رله مخصوص
• رله فرکانسی
• رله دیستانس (distance relay)
• رله آور کارنت (Over current relay)
• رله میکرو کنترل

اجزای تشکیل‌دهنده رله‌های مکانیکی

این قطعه الکترومکانیکی از ۴ جر اصلی به شرح زیر تشکیل‌شده است:


۱٫ بوبین (سیم‌پیچ ) ورودی: بوبین، سیم‌پیچ یا کویل ورودی. برای عملکرد بوبین نیاز به اتصال دوسر تغذیه ( + و -) به دوسر آن می‌باشد.

۲٫ تیغه مشترک – COM : به این پایه سیگنال مشترک ( فاز در سیستم تکفاز و سر + تغذیه در سیستم DC) متصل می‌شود.

۳٫ تیغه باز (NO-Normal Open) :این تیغه در حالت عادی باز است و با تحریک بوبین(ولتاژ دار شدن بوبین) بسته می‌شود.درصورتی‌که بخواهیم با تحریک ورودی، خروجی عمل نماید( اتصال تیغه COM به NO)، مصرف‌کننده را به این تیغه وصل می‌کنیم.

۴٫ تیغه بسته (NC-Normal Close) : این تیغه در حالت عادی بسته ( متصل به COM ) می‌باشد و درصورتی‌که بخواهیم با تحریک ورودی، خروجی قطع شود، مصرف‌کننده را به این تیغه وصل می‌کنیم.لازم به ذکر است که برخی از مدل‌های رله فاقد تیغه NC هستند و تنها COM و NO دارند.

هنگام خرید به این المان ها دقت کنید

۱٫ ولتاژ و جریانی كه برای حركت دادن تیغه لازم است.
۲٫ ولتاژ و جریان بیشینه‌ای كه می‌تواند در تیغه و اتصالات آن به وجود آید.
۳٫ تعداد تیغه‌ها (به طور كلی ۱ یا ۲)
۴٫ تعداد اتصالات تیغه‌ها (به طور كلی ۱‌یا ۲)
۵٫ کنتاکت ها که می توانند به طور طبیعی باز یا به طور طبیعی بسته باشند. منظور از حالت طبیعی زمانیست که به سیم پیچ رله ولتاژی متصل نباشد.
در یک رله ممکن است چندین کنتاکت وجود داشته باشد. کنتاکت هایی که درحالت طبیعی باز هستند را normally open یا NO و کنتاکت هایی که در حالت طبیعی بسته هستند را normally close یا NC میگویند.

قیمت رله ها

جهت اطلاع از قیمت به روز رله ها می توانید به صورت ۲۴ ساعته با عارف الکترونیک تماس بگیرید.

خرید رله

شما جهت خرید انواع رله می توانید سفارش خود را به شماره واتساپ ۰۹۲۰۳۲۱۳۲۴۰ و یا به صورت اینترنتی از طریق وبسایت عارف الکترونیک سفارش دهید.