با استفاده از خازن ،عملیات ذخیره سازی انرژی یا به اصطلاح ولتاژ انجام میشود.از این انرژی ذخیره شده برای ایجاد یک میدان الکتریکی پایدار در مدارها استفاده میشود.درون خازن یک میدان الکترواستاتیکی (باثبات) قرار دارد که به طور پیش فرض غیرفعال است،پس از شروع عملیات ذخیره سازی ولتاژ، این میدان شروع به شارژ شدن میکند.مهمترین بخشی که در یک خازن اهمیت دارد، بخش ظرفیت خازن است؛ به طور معمول هر خازن ظرفیت مشخصی دارد و مقدار مشخصی انرژی را میتواند ذخیره کند.همچنین عوامل زیادی از جمله صفحه خازن، جنس آنها، فاصله آنها نسبت به یکدیگرو ... بر میزان ظرفیت خازن تاثیرگذار هستند.
واحد اندازه گیری خازن فاراد است،اما بدلیل بزرگ بودن واحد فاراد، برای اندازه گیری خازن ها از واحدهایی مانند میکروفاراد، نانوفاراد، مگافاراد و ... استفاده میشود.
خرید خازن
ساختار خازن ها چگونه است؟
ساختار آنها به گونه ای است که از دو ورق کوچک فلزی موازی ساخته شده اند، اگر این دو ورق به یکدیگر متصل شوند، خازن همانند سیم عمل میکند.معمولا بین این دو ورق ، یک ماده دی الکتریک مانند سرامیک،پلاستیک،هوا و ...است و جنس ورق ها نیز معمولا روی، آلومینیوم، نقره و .. میباشد.
ولتاژ خازن چیست؟
به مقدار ولتاژ مشخصی که در خازن ها ذخیره سازی میشود،ولتاژ خازن میگویند.ولتاژ هر خازن متفاوت است و چنانچه بر روی آن درج نشده باشد، مقدار پیش فرض آن 50ولت است.
نکته: هرگز نباید بیش از حد خازن به آن ولتاژ وارد کنید!در این صورت دی الکتریک آن به اصطلاح پلاریزه میشود.
انواع خازن
خازن ها براساس میزان ظرفیت و ولتاژشان و نوع دی الکتریک، به خازن سرامیکی،خازن عدسی، خازن الکترولیتی و تقسیم میشوند.